Tlačová správa

2min
Renault Trucks T E-Tech
ELEKTRICKÉ MODELY RENAULT TRUCKS T A C E-TECH

Renault Trucks rozširuje ponuku svojich elektrických radov vozidiel o modely vozidiel s hmotnosťou do 44 ton, a to konkrétne Renault Trucks T E-Tech pre regionálnu dopravu a Renault Trucks C pre stavebný priemysel. Začiatok predaja plánuje spustiť v roku 2023.

Renault Trucks tak plní svoj záväzok podporovať energetickú transformáciu svojich zákazníkov a ambíciu poskytovať elektrické nákladné vozidlá pre každý dopravný sektor. Od roku 2020 výrobca postupne uviedol na trh rad plne elektrických nákladných vozidiel od 3,1 do 26 ton vyrobených vo Francúzsku.

Od začiatku roka 2023 bude Renault Trucks ponúkať aj nákladné vozidlá s hmotnosťou do 44 ton: Renault Trucks T E-Tech pre regionálnu dopravu a Renault Trucks C pre stavebný priemysel.

ŠIROKÁ PONUKA ELEKTRICKÝCH MOTOROV A VÝKONNÝCH BATÉRIÍ

Tieto nové modely z radu ťažkých vozidiel Renault Trucks budú vybavené dvomi alebo tromi elektromotormi poskytujúcimi kombinovaný výkon až 490 kW (porovnateľný s výkonom 666 koní) a prevodovku Optidriver.

Vozidlá Renault Trucks T and C E-Tech budú mať 2-6 lítium iónových akumulátorov s kapacitou 180 až 540 kWh. Batérie vozidiel bude možné plne nabiť za 9,5 hodiny striedavým prúdom (AC) do 43 kW alebo za 2,5 hodiny jednosmerným prúdom (DC) do 250 kW. Tieto vozidlá budú mať dojazd až 300 km* na jedno nabitie a až 500 km s medzi dobíjaním (250 kW) v dĺžke jednej hodiny.

PÄŤ KONFIGURÁCIÍ VOZIDIEL A TRI TYPY POMOCNÝCH POHONOV PRE JEDNODUCHŠIU MONTÁŽ NADSTAVBY

Vozidlá Renault Trucks T a C E-Tech budú vybavené tromi typmi pomocných pohonov (PTO): elektrickým, elektromechanickým alebo na prevodovke pre jednoduchšie prispôsobenie akémukoľvek typu nadstvaby, a teda aj spôsobu použitia.

Tento rad eletrických vozidiel bude mať celkovú hmotnosť 44 ton a bude dostupný vo verziách ťahač 4x2 a 6x2 a podvozok 4x2, 6x2 a 8x4.

Ponuka Renault Trucks T a C E-Tech bude uvedená na trh v prvom štvrťroku roka 2023. Vozidlá budú vyrábané vo výrobnom závode Renault Trucks v Bourg-en-Bresse. Renault Trucks doplnenou ponukou vozidiel od 3,1 do 44 ton a ponukou všestrannej zákazníckej podpory zintenzívňuje svoju stratégiu a smeruje k svojmu cieľu: do roka 2030 predávať 50% svojich vozidiel v plne elektrickej forme.

*Skutočný dojazd môže ovplyvniť mnoho faktorov, a to rýchlosť jazdy, využívanie tempomatu, špecifikácia vozidla, zaťaženie, aktuálna topografia, skúsenosti vodiča, údržba vozidla a poveternostné podmienky.

Set canonical URL
Off